Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Šílená vražedkyně

„Musíš ho zabít,“ šeptal ji Urbeus, „je posedlý ďáblem. Probodni mu srdce, ďábla tak zapudíš zpět do pekla a duše toho člověka bude zas čistá, poletí přímo do nebe. Musíš to udělat, jsi vyvolená.“

Poprvé si uvědomila přítomnost nějaké silné nehmotné bytosti, když dorazila domů z maturitního večírku. Byla opilá jako nikdy dřív, však také bylo co oslavovat. Když se chystala spát, měla pocit, jakoby vzadu za jejím pravým uchem někdo stál. Nějaká výrazná osobnost, která ji telepaticky kárá za to pití. Usedla na postel a zapřemýšlela. „To je přece blbost,“ řekla si po pár vteřinách, „přebrala jsem, do zítřka se z toho vyspím.“ Usnula a ráno už to bylo pryč.

V průběhu několika dalších let se jí ten pocit tu a tam vrátil. Když byla hodně přetažená po náročném dni nebo když se zas víc napila alkoholu. Pokaždé to bylo stejné. Cítila, že ta bytost stojí vpravo těsně za ní, když se ohlédla, nikoho neviděla. Dospěla k názoru, že se jedná o nějakou lehkou psychickou dispozici, ale považovala to za bezvýznamné, tak to moc neřešila. Alkohol téměř přestala pít, začala si hlídat únavu a „on“ se už nevrátil.

V sedmadvaceti se seznámila s Petrem a její život se převrátil naruby. Byla zamilovaná a šťastná. Přišla do jiného stavu a oba se nesmírně těšili na miminko. „Bude to malý Péťa, oči bude mít po mně a vlasy po tobě,“ šeptal jí Petr, když se vrátila z ultrazvuku a řekla mu, že to bude syn.

Jenže druhý den přišla autonehoda. Snad se její manžel znovu zasnil nad tou včerejší úžasnou zprávou, kdo ví. Přehlédl červenou a zleva je smetl kamion. Petr byl na místě mrtev, ji s těžkými zraněními přepravil vrtulník do nemocnice. O dítě přišla, sama přežila.

***

„Přicházím z nejvyšších nebeských sfér, jmenuji se Urbeus a jsem tady, abych vedl tvé kroky.“ Po několika dnech se probrala z narkózy a okamžitě nabyla jistoty, že vpravo za její postelí někdo stojí. Promlouval k ní beze slov telepatickou cestou: „Jsi vyvolená a tvůj úkol je zachraňovat duše lidí, kteří jsou posedlí ďáblem. Kdybys tak neučinila, jejich duše by čekalo věčné zatracení, ale ty jim můžeš pomoci. Když zničíš jejich tělesnou schránku ranou do srdce, zaženeš ďábla zpět do pekla a před duší se otevře nebeská brána.“

Najednou se cítila jako u vytržení. Tak to není žádná psychická dispozice, je to skutečné. Konečně si uvědomila svoje pravé životní poslání. Pomalu se rozvzpomínala, došlo jí, co se vlastně stalo. Napadlo ji, jak to dopadlo s Petrem a maličkým ještě nenarozeným Péťou. „Ale vždyť je to úplně nicotné,“ dospěla k závěru, „mě teď čekají mnohem důležitější úkoly.“ Jen trochu zapochybovala, jestli to všechno zvládne.

Nit jejich myšlenek přetrhl hlas Urbea v její hlavě: „Neboj se, povedu tě, budu stále s tebou, i když mou přítomnost pocítíš jen občas. Vždycky, když se objeví nějaký nešťastník posedlý ďáblem, ukážu na něj, aby ses nezmýlila. Postarám se o to, aby ses rychle uzdravila a mohla začít plnit své poslání. Až tě odsud propustí, opatři si tenký ostrý nůž, udržuj jej v čistotě a měj jej skrytě stále u sebe. Buď si však vědomá, že ďábel je silný soupeř a bude se snažit hatit tvé dobré skutky. Proto se o mně a o svém poslání nesmíš před nikým zmínit.“

Zprávu o manželově smrti a ztrátě dítěte přijala s hranou lítostí. Cítila, že musí dát svému okolí najevo hluboký smutek, Urbeus jí pomáhal. Občas si na moment uvědomila jeho přítomnost na obvyklém místě vpravo za postelí, pokaždé jí dodal sílu. Párkrát ještě zapochybovala, jestli je opravdu skutečný, ale s nástupem nové sestřičky získala jistotu. Všimla si divného svitu v jejích očích a začala o ní přemýšlet. Ten večer k ní Urbeus opět promluvil: „Máš dobrý odhad, ano, ta je posedlá ďáblem. Ale ještě nenadešel čas, abys začala plnit své poslání, jsi příliš slabá a nemáš svůj nůž. Musíš být trpělivá.“

***

Nastoupila zpět do práce, ale v očích kolegů byla jako vyměněná. S nikým téměř nepromluvila, stranila se společnosti. Přičítali to jejímu smutku, a tak jí nechávali v klidu, byli ohleduplní. Nejsložitější to měla s rodiči, stále se jí snažili konejšit a pomáhat, dokonce ji nabídli, aby se k nim zpátky nastěhovala. To se jí vůbec nehodilo a nevěděla, jak se zbavit jejich nevítané pozornosti. Ale Urbeus jí poradil, ať je poprosí, aby jí dopřáli klid, že potřebuje být nějaký čas sama se sebou. Zabralo to, rodičům slíbila nedělní návštěvy, ty nějak ustojí.

Objevila ho cestou z práce, postarší pán v obleku s prošedivělými vlasy. Všimla si jeho očí, byly stejné jako u té sestry v nemocnici, jen ten svit skrytého ďábla byl výraznější. Večer k ní promluvil Urbeus: „Ano, to je on. Je první duší, kterou vyrveš ďáblovi ze spárů. Jsi však novicka, buď opatrná. Několik dní ho pozoruj, zjisti, kudy chodí a ke splnění úkolu si zvol ráno, když se rozednívá, to je ďáblova moc nejslabší. Za žádnou cenu se o tom nikomu nezmiňuj.“

Vzala si dovolenou. Vystopovala, kde bydlí. Měla štěstí, po ránu chodíval venčit psa do rozlehlého parku poblíž svého domu. Urbeus jí poradil, aby svůj první úkol splnila ve čtvrtek, tedy v den, kdy dobré síly převládají nad zlem. V předvečer byla trochu nervózní, ale Urbeus ji uklidňoval svou přítomností. Ráno se probudila silná a odhodlaná, cítila, že ji Urbeus doprovází.

Zpráva z tisku: „V ranních hodinách byl v pražské Grébovce objeven mrtvý muž vyššího středního věku. Z prvních poznatků vyplývá, že byl zavražděn ranou ostrým předmětem do srdce. Policii přivolal náhodný kolemjdoucí, který si všiml vyjícího psa vedle těla mrtvého. Okolnosti jsou zatím nejasné a policie žádá o informace všechny občany, kteří si v této souvislosti všimli někoho nebo něčeho podezřelého.“

***

Nejvíc jí vadilo, že jí nutí polykat ty prášky. Určitě jim to našeptal ďábel, aby ji znemožnil komunikovat s Urbeem. Párkrát za sebou se jí podařilo tu pilulku umně skrýt pod jazykem a vyplivnout. Účinek trochu pominul a ona slyšela, jak k ní Urbeus tiše z velké dálky promlouvá: „Musíš je poslouchat a plnit jejich příkazy. Musíš teď zapomenout, že jsi vyvolená a chovat se, jako kdokoli jiný. Když jim vyhovíš, tak nebudou tak ostražití a časem tě propustí nebo se ti podaří utéct, aby ses mohla vrátit ke svému poslání. Buď silná a trpělivá, jsem stále s tebou, i když mě kvůli těm práškům nevnímáš.“

PS: Tento smyšlený příběh budiž mementem tragických událostí, které se odehrály včera na pražském Smíchově, předloni v říjnu ve Žďáru nad Sázavou, a dalších, které nejsou tak široce známé. Věnujme jejich obětem, prosím, tichou vzpomínku a snažme se v rámci svých možností zabránit do budoucna podobným tragédiím.

 

Autor: Jan Pražák | pátek 22.7.2016 21:09 | karma článku: 27,25 | přečteno: 755x
  • Další články autora

Jan Pražák

Heleno, hledej!

„Tak copak si dáte?“ Zeptal se nás prošedivělý číšník, když jsme se sobotního podvečera usadili se Soňou k restauračnímu stolu za účelem doplnění sil po odpoledním courání nezvykle chladnými ulicemi města.

24.4.2024 v 14:34 | Karma: 28,98 | Přečteno: 663x | Diskuse| Společnost

Jan Pražák

Věř svým očím

„Promiň, Marku, já s tebou na to kafe fakt nemůžu jít. Musím do zítřka opravit písemky za celou třídu, ještě jsem s tím ani nezačala a už tak u toho budu sedět do noci. Tak se na mě nezlob, prosím.“

21.4.2024 v 7:07 | Karma: 27,49 | Přečteno: 794x | Diskuse| Ostatní

Jan Pražák

Obchodník musí umožnit platbu v korunách a do určité výše i v hotovosti

„Honzo, líbilo by se ti, kdybychom místo korunami platili eury a navíc jenom bezhotovostně?“ Položila mi Maruška nečekanou otázku, jakmile jsme si lokli kávy a dali první sousto větrníku v naší oblíbené cukrárně.

18.4.2024 v 14:23 | Karma: 27,59 | Přečteno: 999x | Diskuse| Společnost

Jan Pražák

Zpověď dominantního muže

Nalézt si v dnešní době ženu, která by se mi ve všem podřizovala, nebylo jednoduché. Zkoušel jsem to asi se třemi, ale pokaždé to skončilo krachem, jakmile poznaly, že nemůže být po jejich, tak mě dříve či později opustily.

15.4.2024 v 14:31 | Karma: 23,95 | Přečteno: 945x | Diskuse| Ostatní

Jan Pražák

Příběh bisexuální ženy

„Jakube, šel bys se mnou na rande?“ Zvedl jsem oči od monitoru, poodjel se židlí kousek dozadu a překvapeně se podíval na Markétu. Od své kolegyně bych čekal prakticky cokoli, ale takovou otázku rozhodně ne.

12.4.2024 v 15:15 | Karma: 25,46 | Přečteno: 954x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Zavolíme! Kandidáti do eurovoleb se utkají v debatě vysílané i studentům škol

26. dubna 2024  5:42

Šest kandidátů pro volby do Evropského parlamentu přijalo účast v debatě Zavolíme!, která bude...

Další případ zpožděné dodávky zbraní. Česká firma se soudí na Ukrajině

26. dubna 2024

Premium Vztahy mezi Českem a Ukrajinou nejsou vždycky idylické. Svědčí o tom soudní spor, na který narazila...

Světlušky mění válčení ve městech. Nové drony snížily počet padlých Izraelců

26. dubna 2024

Premium Jen několik decimetrů velký přístroj může znamenat revoluci městské války: minivrtulník, který...

Dva ruští vojáci se doznali k trojnásobné vraždě na Ukrajině

25. dubna 2024  23:07

V okupované části Chersonské oblasti na jihovýchodu Ukrajiny zadrželi dva ruské vojáky, kteří se...

  • Počet článků 2128
  • Celková karma 31,39
  • Průměrná čtenost 1303x
Psavec amatér, životní optimista, milovník svobody, prostě Střelec jak má být:-).

Články o výstavách opuštěných koček jsou na hlavní stránce blogu publikovány se souhlasem redakce.